بزرگترین و درخشانترین ماه کامل سال ۱۴۰۲ در ۸ شهریور طلوع میکند و این ماه که «ابر ماه آبی» نامیده میشود، نتیجه سه پدیده قمری است که همزمان اتفاق میافتد.
نام ابرماه آبی، ماه کمیاب و بزرگترین و درخشانترین ماه کامل سال، هیچ ربطی به رنگ ماه ندارد و در واقع رنگ ماه نارنجی خواهد بود، و نام این ماه به دوره آن اشاره دارد. نام «ماه آبی» به دومین ماه کامل که در یک ماه تقویمی رخ میدهد داده میشود.
هر ۲۹.۵ روز یک ماه کامل جدید طلوع میکند. با توجه به اینکه ماه خاویاری در ۱ آگوست ۲۰۲۳ رخ داده است، ماه کامل ۳۰ آگوست یک ماه آبی خواهد بود. قمرهای آبی از این نوع، که «قمرهای آبی تقویمی» نامیده میشوند، تقریباً هر دو یا سه سال یکبار اتفاق میافتند و بر اساس زمان و تاریخ، قمر بعدی در ۳۱ می ۲۰۲۶ یعنی ۱۰ خرداد ۱۴۰۵ رخ میدهد.
نوع دوم ماه آبی که «ماه آبی فصلی» نامیده میشود، سومین ماه کامل چهار تایی را در طول یک فصل نجومی توصیف میکند. این زمانی اتفاق میافتد که یک سال تقویمی به جای ۱۲ ماه معمولی، ۱۳ ماه کامل داشته باشد. (یک سال قمری، ۱۲ دور زمین توسط ماه، ۳۵۴ روز طول میکشد، در حالی که سال شمسی زمین ۳۶۵ روز است.) ماه آبی فصلی بعدی، که همچنین هر دو یا سه سال یکبار اتفاق میافتد، بر اساس زمان و تاریخ در ۱۹ اوت ۲۰۲۴ رخ میدهد.
ابرماه زمانی اتفاق میافتد که ماه کامل به نزدیکترین نقطه به زمین در مدارش نزدیک شود. مدار ماه به دور زمین بیضوی است، بنابراین هر ماه به نزدیکترین نقطه (حضیض) و دورترین نقطه (اوج) میرسد. به گفته فرد اسپناک، ستاره شناس و ماشین حساب سابق ناسا، قمرهایی که در ۹۰ درصد حضیض در یک ماه مشخص میشوند، واجد شرایط ابرماه هستند.
دومین ماه کامل ماه آگوست، سومین و نزدیکترین ماه از بین چهار ابرماه در سال ۲۰۲۳ است. در فاصله ۳۵۷۳۴۴ کیلومتری از زمین، بزرگترین و درخشانترین ابرماه سال ۲۰۲۳ خواهد بود. ماه کامل بعدی، در ۷ مهر خواهد بود. این ماه علاوه بر اینکه یکی از شناخته شدهترین ماههای کامل سال است، آخرین ابرماه در سال ۲۰۲۳ است.